Must do Vietnam – de Hai Van Pass

Wij zijn een voorstander van reizen met de brommer. Veel mensen reizen door Vietnam met de trein of bus, en dat is begrijpelijk. Maar je bent dan toch vaak gebonden aan een vaste rit. Op de brommer heb je iets meer vrijheid. Je kunt door onbekende dorpjes rijden, langs verlaten stranden en door adembenemende bergpassen. Begint je motorhart al sneller te kloppen? Goed zo! Het wordt namelijk alleen maar beter.

Tussen Hue en Hoi An vind je namelijk de prachtige Hai Van Pass, een must-do voor alle motormuizen onder ons. Ook als niet-motormuis is dit een must. Je kunt namelijk ook met Easy Riders over de Hai Van Pass.

De mooiste rit in Vietnam!

Je kunt de Hai Van Pass overslaan door je brommer door een tunnel te manoeuvreren tussen andere brommers, vrachtwagens, auto’s en chaotische verkeersregels. OF… je kunt in alle rust genieten van deze bergpas met adembenemende uitzichten, de schitterende kustlijn, bizarre S-bochten en je pruttelende brommertje. Makkelijke keuze toch? Het is de omweg zeker waard.

Hai Van Pass

Hier wil iedereen toch rijden?

Hoe doe je dat dan?

Op de brommer (of scooter) uiteraard! Je kunt de Hai Van Pass op twee manieren rijden. Van Hue naar Hoi An of van Hoi An naar Hue. Het maakt niet zo veel uit aan welke kant je begint, zolang je maar niet de fout maakt door de tunnel te nemen. We raden wel aan om er minimaal een hele dag voor uit te trekken. Het is maar 21 kilometer, maar op de brommer doe je er al snel een halve dag over. Als je hier en daar nog wil stoppen voor foto’s of om ergens te eten heb je al snel een dag nodig.

Een brommer huren

De leukste manier is om zelf een brommer te kopen en door Vietnam te cruisen. Maar niet iedereen heeft daar het geld, de tijd of het lef voor. Gelukkig kun je op veel plekken een brommer huren. Een brommer huren kost je zo’n $10 per dag, afhankelijk van de plek en de brommer.

Een brommer huren kan bij de meeste hotels en hostels of random verhuurbedrijfjes op straat. Bij sommige hotels/verhuurbedrijven kun je een brommer kunt huren in bijv. Hue en in Hoi An inleveren (of andersom). Ze staan dan klaar met een busje om de brommers weer naar het beginpunt te brengen. Je hoeft zelfs je eigen backpack niet mee te nemen, die breng ze gewoon naar de volgende stad.

TIP – op onze pagina ‘Brommer rijden Vietnam‘ kun je overigens alles lezen over het kopen/rijgen van een brommer in Vietnam.

Easy riders

Durf je het zelf niet aan om de Hai Van Pass over te steken? Dan kun je ook gewoon een tocht boeken bij Easy Riders. Easy Riders ie een soort verzamelnaam voor bedrijfjes die tochten aanbieden op de brommer door Vietnam. Zo ook over de Hai Van Pass. Er zijn meerdere van deze bedrijven in Hue en Hoi An te vinden. Je kunt even Googlen of anders kijken bij ? waar we goede verhalen over hebben gehoord. De kosten variëren tussen de $50 en $70 per persoon voor een dag. Ook weer afhankelijk van bedrijf en brommer etc.

Je gaat achterop bij één van de lokale brommerrijders. Zo heb jij extra tijd om te genieten van al het moois wat je onderweg tegen komt. Uiteraard heb je nog steeds de mogelijkheid om te stoppen waar je wil.

Hai Van Pass

Je ziet nog eens wat onderweg.

brommer rijden vietnam

Het is mij zelfs met deze brommer gelukt!

Praktische tips

Hoewel het rijden over de Hai Van Pass een geweldige ervaring is, is het brommer rijden in Vietnam niet helemaal zonder risico’s. Hou er rekening mee dat je in GEEN geval verzekerd bent, ook niet als je een Internationaal Rijbewijs hebt. Een internationaal rijbewijs is niets anders dan een vertaling van je rijbewijs en dus geen officieel document in Vietnam.

Lees hier meer over alle regels, tips en tricks voor brommer rijden in Vietnam.

Alvast een beetje inspiratie

Twijfel je nog steeds of je deze bergpas wil bedwingen op je brommertje? Niet doen! 🙂 Het is een geweldige ervaring. Of je nu zelf rijdt of achterop gaat bij een van de Easy Rider bedrijfjes. Wij garanderen dat het in je Top 5 komt van Vietnam Ervaringen. Je ziet onderweg geweldige dingen zoals mooie stranden, kronkelige bergweggetjes, spectaculaire uitzichten vanaf de bergpas, en indrukwekkende baaien. Mits je mooi weer hebt natuurlijk!

Twijfel je nog steeds? Check dan onderstaande foto’s en video even. Je twijfel is dan snel verdwenen!

Dit was in 2009 dus zowel de beeldkwaliteit als onze filmkunsten waren nog niet echt geweldig 🙂

Hai Van Pass
Hai Van Pass
Hai Van Pass
Hai Van Pass
Wat wij vinden:
  • 9/10
    Azië Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Wij zijn een voorstander van reizen met de brommer. Veel mensen reizen door Vietnam met de trein of bus, en dat is begrijpelijk. Maar je bent dan toch vaak gebonden aan een vaste rit. Op de brommer heb je iets meer vrijheid. Je kunt door onbekende dorpjes rijden, langs verlaten stranden en door adembenemende bergpassen

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.