De Zijderoute

Veel reizigers zijn op zoek naar de leukste en mooiste routes door Azië. Ze zijn op zoek naar onbekende plekjes en unieke ervaringen. Er zijn ontelbaar veel opties en routes die je kan volgen maar als je op zoek bent naar een unieke ervaring is de Zijderoute een leuke optie.

Unieke route

De Zijderoute is één van de oudste en bekendste routes in Azië hoewel het door reizigers vaak wordt overgeslagen. De Zijderoute is een eeuwenoude route voor de handel tussen Azië (China) en Europa (Turkije).

Zijderoute

Europeanen waren gek op zijde en het werd in grote aantallen verhandeld van Azië naar Europa. De route is meer dan 8.000 kilometer lang en loopt door verschillenden landen als Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en China. Eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen, was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. De hoogtijdagen van de Zijderoute liggen inmiddels achter ons door de opkomende scheepvaart en de Chinese Muur.

Kan je hem nog volgen?

Vandaag de dag is de Zijderoute nog steeds een indrukwekkende en onvergetelijke tocht door een groot deel van Azië. Het is geen reis voor beginnende reizigers aangezien je hier en daar wel wat uitdagingen tegen komt. Daarnaast is de planning van een reis over de Zijderoute essentieel. Punten als visa, vervoer en de kosten moeten goed van te voren uitgedacht worden.

Voor wie op zoek is naar avontuur en een unieke reis is de Zijderoute een goede optie. Onderweg kom je langs schitterende landschappen en unieke culturen. Om de hele Zijderoute af te leggen is misschien iets te fanatiek (tenzij je veel tijd hebt). Je kan dan ook een deel van de route afleggen, met als startpunt Europa of Azië.

Rondreis langs de Zijderoute

Er zijn mensen die de Zijderoute zonder reisorganisatie afleggen. En hoewel wij dat normaal gesproken de beste manier van reizen vinden is dat voor de Zijderoute niet voor iedereen aan te raden. Er is zo veel wat je moet regelen en waar je op moet letten dat een georganiseerde reis in dit geval beter is. Er zijn een aantal organisaties die rondreizen langs en over de Zijderoute aanbieden.

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.