Bezienswaardigheden Thailand

De laatste jaren is Thailand uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming onder veel reizigers. Door dat de vliegtickets naar Thailand tegenwoordig veel scherper aangeboden worden is de stap naar Thailand nog kleiner geworden. Thailand is een uitgestrekt land waar enorm veel bezienswaardigheden te zien zijn. Zelf hebben we al een hoop mooie dingen in Thailand mogen zien. Helaas nog lang niet alle bezienswaardigheden van Thailand. Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden van het land in één reis te bezichtigen. Daarom hebben wij voor jou de leukste 3 bezienswaardigheden Thailand op een rijtje gezet!

Meer bezienswaardigheden Thailand?

Wil je graag weten wat er allemaal nog meer te zien is in het schitterende Thailand? Kijk dan eens op de pagina “Highlights Thailand“. Hier vind je alle bezienswaardigheden van Thailand overzichtelijk gecategoriseerd. Mocht je meer over Thailand zelf willen weten of reisinformatie Thailand zoeken, kijk dan eens op onze Thailand informatie pagina.

Top 3 Bezienswaardigheden Thailand

Uiteraard vind iedereen andere dingen leuk. Waar de één liever op het strand ligt, beklimt de ander graag een berg. Daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van een aantal bezienswaardigheden Thailand die naar ons idee wel bij iedere reiziger passen.

1. Wat Pho en Wat Arun

Bangkok is een enorm bruisende stad met zeer veel inwoners. Er is in Bangkok zoveel interessants te zien, dat je werkelijk je ogen uit kijkt. De mooiste bezienswaardigheden van de stad zijn volgens veel reizigers Wat Pho en Wat Arun. Wat Pho is een van de oudste tempels van de stad en ook het huis van het grootste Boeddha beeld van het land.
Wat Arun is een tempelcomplex dat vlakbij Wat Pho is gevestigd. Je kunt deze twee plaatsen dus makkelijk beide op één dag bezoeken. Wanneer de zon ’s ochtends op de tempel schijnt geeft het porselein op het bouwwerk een prachtig glanzend effect. Entree tot beide tempels kost maar enkele euro’s.

2. Khao Sok National Park

In het zuiden van Thailand ligt het immense nationale park Khao Sok. Dit nationale park van 740 vierkante kilometer heeft enkele van de oudste bomen te wereld. Naast enorm veel oude en grote bomen kun je in het park ook grotten, bergen, diepe dalen en meren tegenkomen. Daarnaast leven er in het park veel wilde dieren, waaronder veel olifanten.
Khao Sok National Park is een absolute aanrader wanneer je op reis naar Thailand gaat. Het park is namelijk uitstekend bereikbaar vanuit populaire plaatsen als Phuket, Ko Samui en Krabi. Wanneer je echt alle bijzonder plekken van het park wil zien, is het verstandig om een gids in te huren.

3. Nachtmarkt Chiang Mai

Chiang Mai is een Thaise stad die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. En dit is niet voor niets, Chiang Mai is namelijk een van de leukste steden om te bezoeken. Je vindt in Chiang Mai erg veel cultuur en historie. Zo zijn er diverse oude tempels te zien en ook de stadsmuur staat nog overeind.
Er is echter één ding dat je absoluut niet mag missen wanneer je Chiang Mai bezoekt: de enorme nachtmarkt! Deze markt wordt elke avond van de week gehouden en is een absolute must-see. Er is werkelijk van alles te koop op de nachtmarkt van Chiang Mai, van vers vis tot elektronica en souvenirs.

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons best iedereen zo goed en snel mogelijk te helpen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.