Ballonvlucht Bagan

Altijd al een ballonvlucht willen maken? Overweeg dan de ballonvlucht Bagan in Myanmar. De ballonvlucht hier behoort tot de 3 beste locaties ter wereld. En daar is niks aan gelogen. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat die een unieke en onvergetelijke ervaring is! Bagan, door Marco Polo ooit omschreven als de ‘Vergulde Stad’, herbergde in de hoogtij dagen meer dan 13.000 tempels. Vandaag de dag zweef je boven zo’n 2.200 tempels en meer dan 2.000 ruïnes, een magische ervaring!

Onze ervaring

3 januari 2015 staat al een aantal jaar omcirkeld in onze ‘Magical Moments Agenda’ want wat een ervaring was deze ballonvlucht Myanmar. Het was elke Euro meer dan waard! En dat zijn er nogal wat. Een poging om de ballon vlucht te omschrijven is zinloos.

Het was de eerste ballon vlucht voor ons, dus een vergelijkend warenonderzoek hebben we niet kunnen doen, maar we snappen heel goed dat dit één van de mooiste plekken ter wereld is voor zo’n vlucht. Het is zo indrukwekkend om in totale rust – het enige wat je hoort is de vlam bij de ballon – over de tempels en ruïnes te zweven terwijl de zon op komt. Een magisch moment!

Wat kost een ballonvlucht Bagan?

De prijs die je betaald voor een ballonvlucht over Bagan ligt aan de organisatie waar je boekt. Je bent met zo’n ballonvlucht niet gebonden aan een hoog- of laagseizoen aangezien ze alleen vliegen tussen oktober en april. Buiten die maanden wordt er niet gevlogen.

De prijzen

De prijzen verschillen per aanbieder. De bekendste aanbieders zijn Bagan Balloon, Oriental Ballooning en Balloons over Bagan.

 • Bagan Balloon  US$315 totUS$390 p.p.
 • Oriental Ballooning  US$399 p.p.
 • Balloons over Bagan ➜ US$340 p.p.

TIP – wij boekte bij Bagan Balloon en betaalde $315 per persoon voor de ballonvlucht

Waar en hoe boek je het?

De ballonvlucht Bagan boek je online! Het kan ook in Bagan zelf, maar de kans is heel erg groot dat je dan niet meer terecht kunt omdat de vluchten al vol zitten. Zeker in december is het heel erg druk. Je hebt verschillende opties om te boeken.

TIP ♥ – we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; boek je ballonvlucht ver van tevoren! Het is maanden van tevoren al uitverkocht dus plan het goed.

Bagan Ballooning

Wij boekte ons vlucht van Bagan Balloon. Wij hadden wel wat geluk met de ballonvlucht in Bagan. Tijdens onze planning voor Myanmar kwam uiteraard ook de ballonvlucht voorbij. We wilde het heel erg graag, maar het was ook heel erg duur 🙂 Daarom zouden we ter plekke kijken of ons budget en reisschema een ballonvlucht zou toelaten.

Niet wetende dat deze ballonvluchten vaak maanden van te voren geboekt moeten worden. Halverwege onze reis, bij het Inle Meer, hadden we eindelijk werkend internet en konden we gelukkig nog een plekje bemachtigen!

Ballonvlucht Bagan
Route Myanmar

Oriental Ballooning

Oriental Ballooning is de nieuwere organisatie in de luchtballonscène in Bagan. Je herkent ze aan de groene ballonnen. Ze zij pas sinds 2013 actief, maar horen tot de bekendste organisaties. Oriental Ballooning vliegen niet alleen in Bagan, maar ook bij het Inle Meer, Ngapali Beach en Mandalay. Ook hier geldt; boek van tevoren!

Balloons over Bagan

De bekendste organisatie waar je een ballonvlucht Bagan kunt boeken is Balloons over Bagan. Ze waren de eerste, maar vandaag de dag vliegen ze met meer dan 10 ballonnen! Je herkent ze aan de donkerrode kleur ballonnen en meer dan 100, voornamelijk lokale, ervaren bemanningsleden.

Ze halen je op in een klassieke omgebouwde schoolbus. Er zijn twee opties qua vluchten; Classic en Premium.

 • Website  Balloons over Bagan
 • Prijs Classic  US$340 p.p.
 • Prijs Premium  US$450 p.p.
Ballonvlucht Bagan

Ballonvlucht Bagan

Essentiële tips

Hopelijk heb je een aardig beeld van de ballonvlucht Bagan. Het is een behoorlijke uitgave die je doet dus check ook even deze tips!

Moet je reserveren?

Ja! Wij hadden geluk met ballonvlucht in Bagan. Tijdens onze planning voor Myanmar kwam uiteraard ook de ballonvlucht voorbij. We wilde het heel erg graag, maar het was ook heel erg duur 🙂 Daarom zouden we ter plekke kijken of ons budget en reisschema een ballonvlucht zou toelaten.

Niet wetende dat deze ballonvluchten vaak maanden van te voren geboekt moeten worden. Halverwege onze reis, bij het Inle Meer, hadden we eindelijk werkend internet en konden we een plekje bemachtigen!

Wat is de beste tijd

Het seizoen voor ballonvluchten in Bagan loopt van begin oktober tot en met april. Je vliegt altijd rond zonsopgang. Niet alleen omdat het dan extra mooi is met de opkomende zon, ook omdat de koelere ochtendtemperaturen ballonnen toestaan dichter bij de oude stoepa’s te zweven. Daarnaast zie je meer nevel, waardoor het landschap dromerig wordt bedekt. Perfecte plek voor een mooie foto!

Hoe lang duurt de vlucht?

Een ballonvlucht Bagan duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het weer. . Informeer bij het boeken.

Is het veilig?

Ja! Alle organisaties vliegen al jaren en er is nog nooit een ongeluk gebeurt. Daarnaast zijn de piloten vaak Europeanen met een lange opleiding tot luchtballon piloot. Onze pilote was zelfs 2x Europees Kampioen ballonvliegen. Die kan dus wel wat 🙂

Zijn de prijzen altijd hetzelfde?

Hoewel de website zeggen dat prijzen gelijk blijven hebben we gehoord dat de prijzen vooral tijdens het hoogseizoen kunnen stijgen. Prijzen zijn meestal hoger van half december tot half januari.

Ballonvlucht Bagan
Ballonvlucht Bagan
Wat wij vinden:
 • 9.3/10
  Azië Expert - 9.3/10
9.3/10

Samenvatting

Altijd al een ballonvlucht willen maken? Overweeg dan de ballonvlucht in Bagan in Myanmar. De ballonvlucht hier behoort tot de 3 beste locaties ter wereld. En daar is niks aan gelogen. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat die een unieke en onvergetelijke ervaring is! Bagan, door Marco Polo ooit omschreven als de ‘Vergulde Stad’, herbergde in de hoogtij dagen meer dan 13.000 tempels. Vandaag de dag zweef je boven zo’n 2.200 tempels en meer dan 2.000 ruïnes, een magische ervaring!

Comments

2
 1. Linda | travellersoftheworld

  Lijkt me een geweldige ervaring! Het stond heel hoog op mijn bucketlist, maar ik vind het echt schrikbarend duur en twijfel dan heel erg of het het echt waard is. Voor dat geld kun je best lang reizen door Azië

  Beantwoorden
  • Ties

   Goedkoop is het zeker niet 🙂 Maar het was een van de mooiste ervaringen van al m’n reizen in Azië! Voor dat bedrag kun je zeker een heel stuk door Azië reizen.. Maar hoe vaak krijg je de kans om in een luchtballon over Bagan te vliegen 😉

   Beantwoorden

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.