Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Thailand

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Thailand trekt niet voor niets 16 miljoen toeristen per jaar. Het land heeft dan ook enorm veel te bieden. Je kunt een langere tijd gaan backpacken of simpelweg met de koffer even ontsnappen aan de drukte thuis met een zonvakantie. Thailand, en met name Bangkok, zijn bij de meeste al bekend. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen Bangkok. Door het gunstige klimaat is Thailand ook bijna het hele jaar rond te bezoeken.

Highlights Thailand

De vele highlights Thailand zoals de mooie natuur, de bijzondere inwoners en de cultuur van het land zullen ervoor zorgen dat het een reis wordt om nooit meer te vergeten. Thailand heeft zelfs 5 bezienswaardigheden die op de UNESCO erfgoedlijst staan. Het is dan ook niet gek dat dit een van de populairste landen in Zuidoost-Azië is. Al jarenlang staan de highlights Thailand op menig bucket-list.

Een van de redenen daarvoor is dat Thailand zo’n makkelijk land is om in te reizen. Het is goedkoop, de meeste inwoners spreken een woordje Engels en het vervoer is super goed geregeld. Dit alles maakt een bezoek aan Thailand een relaxte ervaring.

Welke bezienswaardigheden Thailand moet je zien?

Behoorlijk veel. Om alle bezienswaardigheden Thailand te bezoeken ben je wel even zoet. Het is algemeen bekend dat Thailand met eilanden als Koh Phangan, Koh Phi Phi en Koh Tao alles biedt voor een heerlijke strandvakantie. Maar het land biedt veel meer dan zon, zee en strand. Hoewel dar natuurlijk niks mis mee is. Het noorden van het land is een prachtige groene regio met pareltjes als Pai en Chiang Mai.

En dan hebben we het nog niet eens over de cultuur gehad. De tempels van Sukhothai en Ayutthaya of de wereldberoemde Wat Arun weten elke reiziger te imponeren. Thailand is een super veelzijdig land waar je je geen dag verveelt! Check hieronder alle highlights van Thailand.

Bangkok

Als je in Thailand bent ontkom je niet aan Bangkok. Het wordt ook wel de hoofdstad van Zuidoost-Azië genoemd. Bangkok kan met recht ‘de backpackers hoofdstad’ van Azië worden genoemd en misschien ook wel van de wereld. Als je door Khao San Road loopt in Bangkok snap je direct waarom.

Khao Sok National Park

Je hoort hier niets anders dan het kabbelende riviertje en de geluiden van krekels. Met een lunch gewikkeld in bananenbladeren trek je er met een gids op uit. Onderweg zie je nieuwsgierige aapjes en bijzondere vegetatie. Als je geluk heb spot je nog bijzondere vogels of reptielen.

Chiang Mai

Chiang Mai is na Bangkok de bekendste plaats in Thailand. Het herbergt alles van het unieke en klassieke Thailand. De omgeving is adembenemend en het wordt ook niet voor niets ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Naast de schitterende natuur vind je honderden heilige tempels, nationale parken en traditionele bergstammen.

Pai

Dat het noorden van Thailand één van de populairste regio’s van het land is blijkt wel uit de vele bezienswaardigheden hier. Als je lang genoeg in het noorden bent hoor je vanzelf de verhalen over Pai. Dit prachtige (hippie) dorp is dé ‘place to be’ voor backpackers.

Koh Phi Phi

Als je ontspanning en rust zoekt moet je op Phi Phi eilanden zijn. De Phi Phi eilanden is de naam van meerdere eilanden bij elkaar bij de oostkust van Thailand, dicht bij Phuket. De Phi Phi eilanden liggen in de prachtige blauw-groene Andaman Zee omgeven door schitterende witte stranden.

Koh Phangan

Full moon party! Dat is hoogstwaarschijnlijk de grootste reden dat Koh Phangan zo bekend is. Terecht of niet; de feesten hier zijn van een ongekend hoge klasse en wereldberoemd! Koh Phangan ligt in dezelfde regio als Koh Samui en Koh Tao in de Golf van Thailand. Gelukkig heeft Koh Phangan meer te bieden.

Koh Lanta

Koh Lanta haalt het qua schoonheid niet bij het nabij gelegen Koh Phi Phi. Koh Lanta ligt in de buurt van Krabi in de Andaman Zee wat garant staat voor mooie foto’s. Het grootste eiland van de 50 eilanden tellende archipel biedt de langste stranden van allemaal en biedt genoeg vermaak voor elk type reiziger!

Koh Tao

In het begin had je Koh Samui, daarna Koh Pha-Ngan maar tegenwoordig doet Koh Tao hier niet meer voor onder. Met zo’n 21 vierkante kilometer is Koh Tao een waar ‘mini-eiland’. Met zijn schitterende witte stranden en blauwe zee is Koh Tao een waar paradijs.

Koh Samui

Backpackers hadden jaren geleden de overhand op Koh Samui maar tegenwoordig zijn hier voornamelijk liefhebbers van zonvakanties te vinden. Niet verwonderlijk want het eiland is perfect voor een leuke vakantie. Het eiland is perfect als je gewoon even bij wilt komen van alle hectiek.

Koh Chang

Ko Chang is een eilandje in dicht bij de grens met Cambodja. Koh Chang is één van de weinig authentieke eilanden in Thailand waar het toerisme het dagelijkse leven nog niet heeft beïnvloed. Dat betekent niet dat er niks te doen is. Het eiland staat bekend om de bijzondere combinatie van natuurlijk schoon en de leuke feestjes.

Koh Lipe

Maak je een rondreis door Thailand, dan kun je ervoor kiezen Koh Lipe te bezoeken. Koh Lipe ligt in het zuiden van het land, in de buurt van de Maleisische grens. Vroeger was Koh Lipe nog helemaal niet zo bekend, maar tegenwoordig gaan er steeds meer toeristen naartoe.

Ayutthaya

Slechts 80 kilometer ten noorden van Bangkok vindt je het Historisch Park van Ayutthaya. Ayutthaya wordt gekenmerkt door de enorme hoeveelheid oude tempels en paleizen. Ooit was dit één van ‘s werelds rijkste en meest indrukwekkende steden. Het stond vol met tempels, schatten en indrukwekkende paleizen.

Wat Arun

De Wat Arun is een indrukwekkende tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. De tempel dankt zijn naam aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. Ze noemen de Wat Arun dan ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’. Zeker met zonsondergang is het een indrukwekkend plaatje.

Maya Bay Beach

Maya Bay is hét visitekaartje van Thailand. Ook al ben je nog nooit in Thailand geweest, de kans is groot dat je Maya Bay Beach al eens hebt gezien. In elk reismagazine, op internet en in alle ‘Top 10 Mooiste Stranden’ komt het sprookjesachtige Maya Bay Beach namelijk voorbij!

Railay Beach

Op zoek naar het mooiste strand van Thailand? Dan ben je op Railay Beach aan het juiste adres. De kans is groot dat je een afbeelding van dit strand tegen komt als je in Google zoekt op stranden Thailand. Met de sprookjesachtige kalkstenen rotsen die uit de turquoise zee rijzen is dit een waar tropisch paradijs.

Ao Nang Beach

Samen met Railay Beach behoort Ao Nang tot de mooiste stranden van Thailand. Het ligt bij Krabi in de gelijknamige provincie. Verwacht geen verlaten tropisch strand, dan kom je bedrogen uit. Ao Nang is behoorlijk ontwikkeld. Maar dat is te verklaren door de schitterende omgeving met turquoise water en de kalkstenen rotsen die uit het water rijzen.

Chiang Rai

Chiang Rai ligt in het noorden van Thailand in de gelijknamige provincie en ligt aan de oever van de Kok. Dit gebied heeft een enorme divers landschap en verschillende bezienswaardigheden maar wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Als je echter de tijd neemt voor Chiang Rai vind je een kleine, heerlijk rustige en relaxte stad.

Similan Eilanden

De Similan eilanden zijn bekend bij duikers over de hele wereld. De eilanden vormen samen het Similan Marine National Park. Het ligt zo’n 60 kilometer uit de kust in het zuidwesten van Thailand. De eilanden zijn onder water net zo mooi als boven water. Regenwouden en hagelwitte stranden boven water worden afgewisseld met koraalriffen en bijzondere vissen onder water.

Phuket

Phuket heeft een haat-liefde verhouding met veel reizigers. Er zijn mensen die hier nooit meer terugkomen nadat ze het eiland een keer bezocht hebben en er zijn mensen die niets liever willen. Van beide is wat te zeggen. Als je verder kijkt dan de overdrukke stranden is Phuket een schitterend gebied.

Krabi

Krabi is misschien wel één van de mooist gelegen gebieden in Thailand. Gelegen aan de kust tussen de kalksteen rotsen is dit één van de meest populaire plekken in Thailand. Sla een reisgids open en de eerste foto die je ziet is waarschijnlijk van Krabi. Het stadje zelf is een compacte en unieke mix van locals, reisbureaus en accommodaties.

Koh Wai

Turquoise water, witte zandstranden omringd door indrukwekkende rotsformaties, tropische vissen die de snorkelaars inspecteren, een schitterende jungle, heuvels en bijna geen toeristen. Welkom op Koh Yai. Geen wegen of motoren; geen feesten; geen ATM en beperkte WIFi en elektriciteit. Koh Yai is een paradijs voor reizigers op zoek naar rust.

Sukhothai

In het noorden van het land bevinden zich de ruïnes van de historische stad van Sukhothai. Dit park herbergt ruines van de stad Sukhothai wat vroeger de hoofdstad was van het Sukhothai Koninkrijk. Sukhothai betekent Rising of Happiness en kan gezien worden als de belangrijkste historische plaats van Thailand.

Khao Lak

Krabi ken je waarschijnlijk wel. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen in Thailand, maar de laatste jaren ook enorm druk. Khao Lak ligt slechts een uur ten noorden van Phuket en biedt reizigers witte zandstranden, prachtige natuur en meer rust dan Thailands zwaargewichten als Phuket en Railay.

Koh Phayam

Koh Phayam is een relatief onbekend eiland in Thailand dat steeds populairder wordt. Met de fijne witte zandstranden en koraalriffen is dat ook niet verwonderlijk. Het is maar een klein eilandje met een relaxte, laid-back, sfeer en hopelijk blijft dat zo de komende jaren.

Koh Kood

Thailand heeft eilanden genoeg, maar eilanden waar weinig toeristen komen zijn schaars. Gelukkig is er nog Koh Kood, of Koh Kut, het op drie na grootste eiland in Thailand. Koh Kood is nog steeds een grotendeels onontdekt eiland. En dat is best bijzonder in het populairste land van Zuidoost-Azië. Het staat bekend om de tropische witte zandstranden en uitzonderlijk helder turquoise water.

Koh Samet

Koh Samet is een betoverend eiland gelegen in een kleine baai omringd door schitterend helder water. Dit kleine eiland biedt daarnaast prachtige stranden die je overigens wel moet delen met andere strandgangers. Koh Samet is namelijk een populaire weekendbestemming vanuit Bangkok.

Koh Mak

Iedereen die naar Thailand gaat kent de eilanden Koh Phi Phi of Koh Phangan. Maar het kleine, laid-back Koh Mak is een schitterend eilandje op slechts 20 kilometer van Koh Chang. Je vindt hier geen chaotisch verkeer, luidruchtige bier bars of overvolle stranden. Het eiland wordt omringd door helder blauw water.

Hua Hin

Het is niet Thailands mooiste stad met de meeste bezienswaardigheden. Hua Hin is anders dan alle andere steden en juist dat maakt de stad geliefd. Het is een heerlijke mix van stad, zee, levendige markten, gezellige restaurants en bars en brede stranden.

Khao Yai National Park

Khao Yai National Park ligt in het dik beboste Phanom Dangkrek gebergte. Het is het eerste Nationale Park van Thailand en tevens één van de meest populaire. In het park vind verschillende (wilde) dieren, een overvloed aan watervallen en mogelijkheden tot mooie wandeltochten. Het is niet voor niets dat Khao Yai National Park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Kanchanaburi

Kanchanaburi is één van de leukste steden in Thailand. Het ligt op slechts 3 uur rijden van Bangkok. Met zijn rijke oorlogsverleden, talloze mogelijkheden voor eenvoudige uitstapjes, de prachtige natuur en het aanbod van reizigers georiënteerde accommodatie is er genoeg reden om hier te blijven hangen. Waarschijnlijk langer dan je had gepland.

Koh Mook

Iedereen kent eilanden als Koh Phangan of Koh Phi Phi. Er zijn maar weinig reizigers die Koh Mook benoemen, laat staan bezoeken. Dit is een van de minder bezochte en pittoreske eilanden van Thailand. Er komen hier (nog) weinig toeristen, hoewel dat wel veranderd de laatste tijd. Koh Mook ligt in de Trang-archipel in het zuidwesten van Thailand.

River Kwai

Misschien wel één van de bekendste gebieden van Thailand is het gebied rond de River Kwai, ten westen van Bangkok. In de tweede wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen hier aan de Japanse ‘dodenspoorlijn’ om de invasie van Thailand naar Birma voort te zetten.

Mae Hong Son

Mae Hong Son is alles wat de meeste reizigers verwachten van een bergdorp in Thailand. Dat het in een afgelegen regio tegen de grens van Myanmar ligt omringt door bergen en het feit dat je hier geen TukTuk’s of scheurende taxi’s tegenkomt draagt aardig bij aan dit ideaalbeeld.

Grand Palace Bangkok

Het Koninklijk Paleis is de meest bekende trekpleister van Bangkok. Onder de Thaise bewoners heet het ook wel Phra Borom Maha Ratcha Wang. Een woord wat bij scrabble waarschijnlijk driedubbele woordwaarde oplevert. Gelukkig spreken de meeste TukTuk drivers Engels en wordt het overal aangeduid als Grand Palace.

Wat Pho

De Wat Pho, ook wel de Liggende Boeddha genoemd, is een tempel in Bangkok. De tempel is in 1788 op een bijzondere manier gebouwd. Namelijk door een restauratie aan de Wat Phodharam die op dezelfde locatie stond. Deze tempel werd gerenoveerd en uitgebreid in tijde van koning Rama III. Het is nog een keer gerenoveerd in het jaar 1982.

Wat Rong Khun

De Wat Rong Khun, ook wel bekend als de White Temple ligt even ten zuiden van Chiang Rai, vlak bij Chiang Mai. De White Temple is nog een vrij nieuwe tempel en hoewel de tempel jaarlijks steeds meer bezoekers trekt is het onder de toeristen nog redelijk onbekend. In Thailand zelf is de tempel echter uitgeroeid tot een nationaal museum.

Sai Yok National Park

Sai Yok National Park is een redelijk onbekend national park in Kanchanaburi. Het is de thuisbasis van kalkstenen bergen, watervallen, grotten en zeer zeldzame dieren. Er zijn tal van bezienswaardigheden, samen goed onderhouden paden waar je ook kunt fietsen. En het grootste voordeel; het hier nooit zo druk als Erawan.

Phimai

Phimai is in feite een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken zal de stijl zeker herkennen.

Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon is een schitterend national park in het noorden van Thailand, vlak bij Chiang Mai. Het Doi Inthanon National Park herbergt naast indrukwekkende trekkings, watervallen en twee stoepa’s ter eren van de koning en koningin ook de hoogste berg van Thailand. De Doi Inthanon is zo’n 2.500 meter hoog waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende regio.

Pattaya

Pattaya is zon, zee, strand… vakantie! Dat is het gevoel waar de stad voor staat en wil staan. Mensen komen niet voor de cultuur maar voor het mooie weer. Geschiedenis, cultuur of traditie; dat vindt je hier namelijk weinig. Party scene, massagesalons, bars en feesten des te meer. Eerlijk is eerlijk; het moet je ding zijn.

Haad Rin

Op het populaire eiland Koh Phangan ligt Haad Rin, of Hat Rin zoals het ook aangeduid wordt. Dit is zeker niet direct het mooiste strand in Thailand, maar wel één van de bekendste in Zuidoost Azië. Het strand staat vooral bekend vanwege de bekende (en populaire) Full Moon Parties. OF dat een goed teken is valt te betwijfelen.

Meer lezen over Thailand?

0 comments

  1. Judith

    Hoi,
    Wij willen voor ongeveer 2 a 3 weken naar Thailand. We willen niet rondtrekken, maar wel dingen zien en als uitvalsbasis in principe 1 hotel hebben. We zouden veel dagtrips willen maken en verschillende hoogtepunten bekijken. 1 a 2 nachten in een ander hotel is geen probleem. Is dit mogelijk of hebben wij een onmogelijke wens?
    Welke plaats raden jullie aan om een hotel te boeken?

    1. Sjoerd - Reis Expert

      Hoi Judith,

      onmogelijk is het niet. Maar als je wat van het land wil zien zit je al gauw uren in de bus of trein. Om dan elke keer weer terug naar 1 stad te gaan lijkt me niet echt praktisch.

      Happy travels,
      Sjoerd

  2. Thomas. K

    Hallo,
    ik ga voor het eerst backpacken in thailand en ik was benieuwd welke regio de meest diverse populatie heeft qua dieren. Ik wil natuurlijk ook heel graag een dag met olifanten besteden, helaas hoor ik dat ontzettend veel ‘diervriendelijke’ olifanten houders niet zo diervriendelijk zijn. weten jullie toevallig van locaties waar dit 100% gegarandeerd diervriendelijk is?

    mvg
    Thomas

    1. Sjoerd - Reis Expert

      hi Thomas,

      Precies weet ik het niet welke regio de meest diverse populatie heeft. Maar ik zou sowieso het noorden aanraden.
      Het lastige met de olifanten is dat je niet weet hoe de “eigenaren” met de dieren omgaan als jij niet kijkt. Daarom raden wij het in grote lijnen gewoon af.
      Helaas lijden de goede dan onder de kwade maar wij kunnen niet met zekerheid zeggen welke organisaties wel en niet goed zijn.

      Happy Travels,
      Sjoerd

  3. Yohaila

    Hi ik wil voor ruim drie maanden naar Thailand gaan in november december, wil combinatie rust en wat en luxe.
    Kan ik een enkeltje kopen, en krijg ik geen probleem met een enkeltje als ik Bangkok binnen komt en hoeveel contant geld mag ik mee nemen?

    1. Sjoerd - Reis Expert

      Hi Yohaila,

      Ja je kan een enkeltje kopen. Volgens de regels ben je verplicht een bewijs van uitreizen te hebben bij de douane, in de praktijk zullen ze hier niet snel naar vragen. Overigens is een busticket naar bijvoorbeeld Laos ook een bewijs van uitreizen. Het kan ook voorkomen dat je vliegtuigmaatschappij vraagt om een uitreis bewijs. Zoek dat dus goed uit voordat je boekt.

      Zolang je niet meer dan 10.000 euro meeneemt contant is het geen probleem.

      Happy Travels,
      Sjoerd

  4. Inge

    Hallo, ik vind jullie site echt top, super veel info en met veel interesse in de 3daagse trip van Khao sok nationaal park. Lijkt ons leuk om via Bangkok, langs daar, naar de eilanden te trekken. We willen ongeveer 2-3 weken gaan. We kunnen op zich het hele jaar (behalve tussen 25april-9mei).
    Wat zou voor een jong, avontuurlijk stel dan de beste periode zijn? (Zomervakantie liever niet)

    1. Ties - Reis Expert Post author

      Hoi Inge,

      leuk om te horen! Hopelijk helpt onze website om je reis te plannen 🙂
      Als jullie buiten het hoogseizoen willen reizen zou ik kiezen voor oktober. Dan heb je relatief weinig regen, je bent na de drukker periode in Thailand en het weer is goed in de meeste delen van Thailand!

      Veel plezier alvast!

      Happy travels,
      Ties

  5. anoniem

    hoi wat een schitterende site zeg!
    jullie hebben veel informatie bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Hanne

    Hallo, wat een schitterende website hebben jullie, echt dank je wel voor deze informatie! Ikzelf reis met de rugzak de twee eerste weken van april naar Thailand. Er zijn enkele plaatsen die ik zeker wil ontdekken maar ik kan niet zo goed inschatten hoelang het reizen effectief duurt en welke volgorde ik het beste hanteer als ik in die periode zo’n goed mogelijke temperaturen wil hebben. Misschien dat jullie mij hierbij zouden kunnen helpen aub? Ik land en stijg terug op in Bangkok en in die twee weken had ik graag ook Chiang Mai, Krabi, Khao Sok en Phuket gezien. Is dit uberhaupt mogelijk? alle suggesties zijn meer dan welkom!!!

    groetjes
    Hanne

    1. Sjoerd

      Hoi Hanne,

      Dank voor je enthousiaste reactie.
      Ik denk dat onze Reisgids Thailand hier het beste bij van pas komt. Hier in staan twee routes van twee weken voor Thailand. Verder nog een route van 4 weken welke je zou kunnen inkorten naar 2 weken.
      Je kan de gids HIER bekijken en eventueel kopen.

      Veel reis plezier alvast.

      Groeten,
      Sjoerd

  7. Jan

    Hallo ,
    Even een vraag. Wij willen met ons gezin naar Thailand maar het is best een dure vakantie om zo met zijn 5en te doen. Heb je tips hoe we deze kunnen hoe we toch en leuke vakantiegelden maar toch betaalbaar? 🙂 en kun je makkelijk zelf een excursie boeken in Thailand ,en is dit goedkoper of duurder als je dit al in Nederland boekt?

    1. Ties Post author

      Hoi Jan,

      het ligt er aan wanneer je gaat. Als je in onze zomermaanden gaat (juli, augustus en september) is het altijd duurder en die prijzen gaan ook niet zakken. Als je goedkoper op reis wil moet je buiten onze zomervakantie reizen. Tours boeken in Thailand is goedkoper dan in Nederland en kan vrij makkelijk ter plaatse.

      Groeten,
      Ties

  8. sandhiya

    interessante site zegt, zoveel informatie! Super gewoon.
    maar we willen volgend jaar zomer met ons gezin( 2 volwassenen, 3 kinderen( 15.13 en 4 jaar) naar Thailand gaan.
    alleen de prijzen zijn zo hoog, verstandig om met kinderen te gaan en ook de periode natuurlijk?
    maar zoveel dingen te zien wat adviseer jij ons?

    1. Sjoerd

      Hoi Sandhiya,

      Als je in de zomervakantie gaat zijn de prijzen van de tickets inderdaad duur(der) maar dat is onvermijdelijk. Je betaald gewoon meer in de nederlandse vakanties. Je zou wel kunnen proberen om via belgische of duitse websites een tickets te bestellen omdat ze daar wel eens goedkoper kunnen zijn. In Thailand zelf is het laagseizoen in onze zomervakantie dus die prijzen zullen lager zijn dan in het hoogseizoen. Nadeel is wel dat je in sommige delen wat meer regen kan verwachten.

      Er zijn dus plus- en minpunten voor een trip naar Thailand in de zomer. Overigens zal de prijs van een ticket naar ieder ander land ook hoog zijn in onze vakantie.

      Groeten,
      Sjoerd

  9. maura

    Goede morgen, wat een geweldige site hebben jullie. Ik wordt er helemaal enthousiast van.
    in de mei vakantie hebben we (man, vrouw en zoon van 12) vrij van 27 april tot men met 12 mei.
    Wat zou qua klimaat mooi zijn om te bezoeken ?
    we willen heel graag rustige mooie stranden, kunnen snorkelen en een keer een duik maken. en lekker eten en genieten van rust en gezelligheid.
    het zou leuk zijn om op ongeveer 2 tot 3 plekken te zijn.
    Wat zou je ons aanraden ?

    1. Sjoerd

      Hoi Maura,

      Dank voor je reactie. Leuk om te horen dat je enthousiast van onze site wordt. Dat is natuurlijk ook de bedoeling.
      Het is een “lastige” periode waarin je naar Thailand wil. Het beste zou je naar de Zuid en Oostkust kunnen gaan. Hier heb je meestal het minst last van de warmte en regenbuien.
      Rustige stranden zijn hier niet echt te vinden. Het zijn populaire eilanden en spots in deze regio (overigens is heel Thailand populair). Je kunt er wel prachtige snorkelen, duiken en genieten van de gezelligheid.
      Voor meer informatie over de seizoenen kan je ook even kijken op onze beste reistijd Thailand pagina.

      Reisgroet,
      Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU